Bad Business (2020)


Fra venstre bagerst: Gert Christensen (guitar), Morten Emcken (bas), Søren Jensen (trommer), Tue Bendtsen (guitar). Forrest: Michael Mortensen

Tilbage i maj 2019, var jeg på udkig efter et band som lavede egne numre. Mit valg faldt på Bad Business, og jeg opsøgte dem, da de søgte en erstatning for deres daværende guitarist der af naturlige årsager selv havde valgt at takke af. Jeg faldt for deres melodiske rock, og starten var gået.

Bad Business var netop i gang med at færdiggøre og finpudse et album, som de havde indspillet i løbet af året. Derfor var det også essentielt for dem, at have en guitarist med, som var klar til at tage ud og optræde med numrene, og give publikum en fantastisk oplevelse, med den gode musik bandet har kreeret. Dette gav mig chancen for at være med i et band, med mulighed for at at præge numre, være sammen med nogen som både har engagementet, lysten, og som brænder for musikken – ganske ligesom jeg selv.

Albummet “Last call for rock’n’roll” med Bad Business

Jeg fik 3 numre jeg skulle øve på, før audition. Da det lå naturligt for mig, og jeg syntes det var en fedt, fungerede det bare rigtig godt. Guitaren (rytme og solo på numrene) skulle spilles ganske som på albummet, og da jeg gerne ville være så tro mod den tidligere guitarist som overhovedet muligt, satte jeg mig for at gå 100% ind i det. Han er en dygtig guitarist, og har en fantastisk måde at spille på, hvilket for mig var en spændende udfordring, at skulle prøve at komme så tæt på det originale materiale som muligt.

Jeg var til audition, og ud over min sound (som bestemt trængte til en justering), så spillede jeg alt det jeg kunne, og forsøgte at give deres numre den guitar de behøvede, for at gøre musikoplevelsen så komplet som muligt. Jeg håbede at det havde lykkedes mig, at overbevise dem om, at jeg skulle være det 5. hjul i bandet, og gik derfra med en god fornemmelse i maven. De var søde, sjove, rare og hyggelige at være sammen med, så jeg håbede bare at det gik som det skulle. De skulle dog lige have en anden guitarist til audition, før de kunne give en endelig tilbagemelding.

Hen over sommeren gik jeg og ventede i spænding, og fik endelig svar i juli med, at jeg nu endeligt, var blevet valgt som deres nye guitarist. De 12 numre på albummet skulle nu læres, hvilket igen har været en spændende process, og yderst lærerigt. Jeg er både stolt og beæret over, at være kommet med i Bad Business, og ser frem til at komme ud og spille nogle gode gigs, og sammen lave flere gode numre. I kan følge med på vores facebookside, samt www.badbusiness.dk for mere info omkring hvornår og hvor vi spiller i det ganske land. Husk også, at vi er at finde på diverse streamingtjenester, så tjek det ud – hvis du er til lidt god gedigen rock 😉

Festivalen “Raise your horns” på Bornholm september 2020

Alle spillesteder lukkede som bekendt ned i 2020 grundet pandemien (hvor vi alligevel fik muligheden for at spille på Bornholm til Raise your horns). For ikke at gå helt i stå, valgte vi at gå i studie året efter første album release (november måned). To numre fra bagkataloget blev genoplivet, og 4 helt nye numre så dagens lys. Dette blev til EP’en “Shotgun woman” der udkom i november 2021.

EP’en “Shotgun woman”